Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Wroclaw, Polen.

beste-reistijd-wroclaw-polen

Beste reistijd Wroclaw, Polen. De stad Wroclaw wordt vaak gezien als het kleurrijke, kleinere zusje van Krakau. Je vindt deze betoverende stad in het zuidwesten van Polen. Wroclaw kreeg pas echt bekendheid toen het verkozen werd tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016. 

De stad ligt prachtig gelegen aan één van de grootste rivieren van Polen. Namelijk de Oder en de architectuur in Wroclaw biedt een mix aan verschillende stijlen. De bezienswaardigheden in Wroclaw zijn niet aan te slepen. Verder heeft deze studentenstad veel hippe barretjes en eettentjes en het uitgaansleven in Wroclaw is trendy.  

Over het algemeen kun je zeggen dat Wroclaw een warmer klimaat heeft dan de overige bekende steden in Polen. Dit komt omdat de stad in het zuidwesten van Polen ligt. Genoeg reden dus om betoverend Wroclaw een keer te bezoeken.

Wil jij weten wat het klimaat, weer en de beste reistijd voor Wroclaw, Polen is? In dit artikel vind je alle gegevens. Van de gemiddelde temperatuur per maand tot de beste reistijd voor Wroclaw, Polen.

Vliegtickets

Dankzij goede afspraken met airlines, kunnen wij jou altijd de beste ticket-deals bieden. Vergelijk alle airlines bij Vliegtickets.nl en boek snel en gemakkelijk online.

Klimaat Wroclaw, Polen. 

Wroclaw heeft een zeeklimaat en er valt in alle maanden van het jaar regen. Het hele jaar door wordt het klimaat in Wroclaw namelijk gedomineerd door een koufront wat resulteert in veranderlijk en bewolkt weer. 

De zomers kunnen wat fris aanvoelen door koude oceaanstromen en de winters zijn vaak mild. De gemiddelde jaartemperatuur voor Wroclaw is 14 graden Celsius en er valt in een jaar tijd ongeveer 455 mm regen. Het is in Wroclaw ongeveer 185 dagen per jaar droog.

Weer in Wroclaw. 

Het weer in Wroclaw is redelijk stabiel. De hoogste gemiddelde temperatuur in Wroclaw, Polen vind je in de maand juli met ongeveer 26 graden Celsius en de laagste gemiddelde temperatuur is in januari met 1 graden Celsius. 

Onderstaande gemiddelde klimaatgegevens zijn per maand en gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

MaandGem. max temp.Gem. min temp.
Jan.1 °C-6 °C
Feb.3 °C-5 °C
Maart9 °C-1 °C
April16 °C4 °C
Mei20 °C9 °C
Juni23 °C12 °C
Juli26 °C16 °C
Aug.25 °C15 °C
Sept.20 °C11 °C
Okt.14 °C6 °C
Nov.9 °C1 °C
Dec.4 °C-2 °C

Beste reistijd Wroclaw.

De beste reistijd om de stad Wrocław in Polen te bezoeken is van mei tot en met september. Tijdens deze maanden ervaar je een aangename temperatuur en valt er amper neerslag. 

Weer Wroclaw mei:

In de maand mei is het gemiddeld maximaal 20 graden Celsius in Wroclaw en minimaal rond de 9 graden Celsius. Er valt in deze maand ongeveer op 14 dagen neerslag en de maand mei heeft dus ongeveer 17 droge dagen in Wrocław.

Weer Wrocław juni:

Gemiddeld is het maximaal 23 graden Celsius in de maand juni in Wrocław en minimaal rond de 12 graden Celsius. Er valt in de maand juni op ongeveer 15 dagen neerslag en het is deze maand 15 dagen droog.

Weer Wrocław juli:

Gemiddeld is het maximaal 26 graden Celsius in de maand juli in Wroclaw en minimaal rond de 15 graden Celsius. Er valt in de maand juli op ongeveer 14 dagen neerslag en het is deze maand 17 dagen droog.

Weer Wrocław augustus:

In de maand augustus is het gemiddeld maximaal 26 graden Celsius in Wroclaw en minimaal rond de 15 graden Celsius. Er valt in deze maand ongeveer op 11 dagen neerslag en de maand augustus heeft dus ongeveer 20 droge dagen in Wrocław.

Weer Wrocław september:

Gemiddeld is het maximaal 20 graden Celsius in de maand september in Wroclaw en minimaal rond de 12 graden Celsius. Er valt in de maand september op ongeveer 10 dagen neerslag en het is deze maand 20 dagen droog.

In de maanden augustus en september valt de minste neerslag in Wroclaw, Polen en de maanden juli en augustus zijn het warmst

Ook leuk om te lezen.

–> The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk

–> Zo vieren ze Pasen in Polen.

–> The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

Anonymous Pedestrian Wroclaw

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen

Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Overnachten

Boek in 85.000 bestemmingen wereldwijd op de grootste reissite van de wereld. Vakantiehuizen, goedkope hotels, motels, 24/7 klantenservice en gratis annulering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.