Meteen naar de inhoud

Bier drinken in Wroclaw: dat doe je hier!

Bier drinken in Wroclaw. Er is geen belangrijkere activiteit in Wroclaw, dan laat in de middag in de zon, met een biertje in je hand de gebeurtenissen van de avond ervoor te vertellen, reisplannen te maken of gewoon mensen te spotten.

Soms lijkt het er zelfs op, dat bier drinken in Wroclaw een soort van levensstijl is. En hoewel de stad Wrocław in de zomermaanden misschien op een hele grote biertuin lijkt, is het nog steeds illegaal om in Wroclaw in openbare ruimtes te drinken.

Geen bier drinken in openbare ruimtes in Wroclaw? Waar drink je dan een biertje? Geen zorgen, want met letterlijk honderden bars verspreid over de oude binnenstad heeft Wroclaw, zodra de zon opkomt, ineens honderden tuinen vol met tuinmeubilair staan, waar je wel bier mag drinken.

Bier drinken in Wroclaw.

De meeste toeristen bezoeken het oude marktplein Rynek, waarvan de hele omtrek bezaaid is met tafels en parasols. Restaurant Spiż (Rynek Ratusz 2) is oppermachtig in Wroclaw als het om bier drinken gaat.

Om je wat meer onder de locals te begeven en de toeristen te omzeilen, kun je de middeleeuwse binnenplaatsen in Wroclaw bezoeken. De binnenplaatsen in de stad zijn namelijk fleurig aangekleed en het bier vloeit er rijkelijk.

Pasaż Pokoyhof (ul. Św. Antoniego 2/4) is de laatste tijd uitgegroeid tot een trendy plek om buiten bier te drinken in Wroclaw, maar vlak ook de groene tuin van Bułka z Masłem niet uit. Dit restaurant wordt beschouwd als een van de beste plekken in Wroclaw om bier te drinken.

Nagi Kamerdyner, dat dag en nacht vol feestvierders zit, is ook het vermelden waard en Hotel Monopol, dat een chique terrasbar op zowel de vierde als de zesde verdieping heeft. Hieronder vind je links naar enkele van de beste biertuinen in Wrocław.

Bier drinken in Wroclaw: 5 top bars.

Het is moeilijk om een keuze te maken uit al die bars en cafés die Wroclaw rijk is. Waar kun je in Wroclaw nu het beste bier drinken? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar hier een aantal favoriete bars van Betoverend Wroclaw op een rij:

1. Mleczarnia.

We zijn sinds onze eerste bezoek aan Wroclaw al fan van deze schemerige, bij kaarslicht verlichte pub. Verborgen in een betoverende binnenplaats met een glorieuze eik, is deze biertuin zeker een bezoek waard. Wiebelig meubilair en ingelijste schetsen geven een nostalgische sfeer aan de deze bar.

Een bohemien mix van lokale academici en hipsters drinken hier de hele dag door. Eigenlijk gezegd is Mleczarnia een plek die je altijd kunt bezoeken, en sommige stamgasten lijken dat ook te doen. Met een hostel boven de bar kan jij dat ook.

Adres: Pawła Włodkowica 5, 50-072 Wrocław, Polen.

2. Spiż Brewery.

Na wat terrein te hebben verloren in het debat over het beste bier van Wroclaw aan Bierhalle, lijkt Spiż de achterstand weer in te lopen door een paar nieuwe brouwsels te onthullen. Met in totaal tien ongepasteuriseerde, ongefilterde bieren, zou je een biertje moeten vinden. Een vrije tafel in de zomerse biertuin is een zeldzaamheid, omdat iedereen Spiż wil bezoeken. Bier drinken bij Spiż in Wroclaw is eigenlijk een must.

Adres: Rynek Ratusz 2, 50-106 Wrocław, Polen.

3. Zazoo Beach Bar. 

Het gezellige ZaZoo Beach Bar vind je net buiten de dierentuin van Wrocław op het kruispunt van de nieuwe en oude Oder. Zazoo Beach Bar is een deels zanderige, deels met gras begroeide strandbar met ligstoelen, parasols, een trampoline en volleybalveld. Bij deze biertuin serveren ze een selectie aan drank, zoals bijvoorbeeld koffie en bier, maar ook ijs. Ze organiseren hier af en toe ook concerten.

Adres: Wybrzeże Wyspiańskiego 39E, 50-370 Wrocław, Polen.

4. Barbarka. 

Open van mei tot eind september. Barbara is een binnenschip in Wroclaw, waar je heerlijk bier kunt drinken. Aangemeerd op een van de pittoreske eilanden van Wrocław, genesteld tussen Ostrów Tumski en de oude stad, blaast Barbarka luide techno en house tot diep in de nacht. Kom overdag voor een meer relaxte sfeer, wanneer Wroclavians het liefst achterover leunen in een ligstoel met een koud ambachtelijk biertje.

Adres: wyspa Słodowa, 50-120 Wrocław, Polen.

5. Bułka z Masłem.

Deze fantastische locatie slaagt erin om tegelijkertijd een informeel restaurant, een trendy café en een ontmoetingsplaats na sluitingstijd te zijn, waardoor het voor ons moeilijk is om Bułka z Masłem te categoriseren, maar deze plek is een genot om langs te gaan. Een heerlijke plek om bier te drinken in Wroclaw.

Adres: Pawła Włodkowica 8A, 50-072 Wrocław, Polen.

Anonymous Pedestrian Wroclaw
The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen
Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw
The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.