Meteen naar de inhoud

Centennial Hall Wroclaw.

Centennial-Hall-Wroclaw

Centennial Hall in Wroclaw is een van de grootste architectonische prestaties sinds de 20e eeuw. Dit monumentale gebouw werd in 1913 geopend op de 100ste verjaardag van de slag om Leipzig. De slag om Leipzig werd gewonnen door de anti-Franse coalitie die tegen Napoleon Bonaparte waren. 

Max Berg, de toenmalige stadsarchitect, ontwierp deze enorme tentoonstellingshal. Het indrukwekkende gebouw is ontworpen met behulp van de nieuwe technologie, namelijk van gewapend beton. 

De koepel van de hal is 69 meter lang en 42 meter hoog. De grote zaal is omgeven door verschillende gangen en er passen ongeveer 11 duizend mensen in Centennial Hall, Wroclaw. De multifunctionele ruimtes, de eigenzinnige constructie en de ruime ligging zijn de belangrijkste troeven die Centennial Hall in handen heeft. Kortom: Centennial Hall is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wroclaw.

Centennial Hall, Wroclaw

Centennial Hall, ook wel Hala Stulecia genoemd, is momenteel een van de meest gewilde plekken in Polen om bijvoorbeeld een tentoonstelling, conferentie, congres, cultureel- en sportevenement te organiseren. Maar ook buitenlandse organisaties zijn zeer geïnteresseerd in Hala Stulecia.

In 2006 kwam de hal op de UNESCO Werelderfgoedlijst en sindsdien neemt de populariteit van het gebouw alleen maar toe. Hala Stulecia is een gewilde bezienswaardigheid in Wroclaw.

Je kunt Centennial Hall ook alleen aan de buitenkant bekijken of zelfs om het gebouw fietsen. Centennial Hall is een belangrijke bezienswaardigheid in Wroclaw, waar je niet omheen kunt. Zeker niet als je de fonteinen van Wroclaw ( Wrocławska Fontanna Multimedia) bezoekt. De hall ligt namelijk aan de achterkant van de beroemde dansende fonteinen van Wroclaw.

De openingstijden van Centennial Hall (Hala Stulecia):

  • Maandag: 09:00 – 18:00
  • Dinsdag: 09:00 – 18:00
  • Woensdag: 09:00 – 18:00
  • Donderdag: 09:00 – 18:00
  • Vrijdag: 09:00 – 19:00
  • Zaterdag: 09:00 – 19:00
  • Zondag: 09:00 – 18:00

Het gebouw is tijdens openingstijden gratis te bezoeken.

Reisartikelen

Maak je vakantie compleet met de meest handige reisartikelen. Vind hier alle populaire topmerken op het gebied van reisbenodigdheden. Vandaag besteld? Morgen in huis.

Ook leuk om te lezen over Wroclaw.

Anonymous Pedestrian Wroclaw

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous Pedestrian’ tegenkomt. Dit bijzondere kustwerk staat midden op het trottoir in Wroclaw. De sc…

Pasen in Polen

Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belangrijk. Pasen wordt dan in Polen ook uitbundig gevierd. Tijdens de Paasdagen heeft Polen een hele ree…

The Penitent Bridge Wroclaw

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daarom niet minder en zeker een bezoek waard. Je krijgt vanaf de brug namelijk een prachtig uitzicht op …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.