Meteen naar de inhoud

Fietsen in Wroclaw.

fietsen in wroclaw

Fietsen in Wroclaw is dé perfecte manier om deze betoverende stad te ontdekken. Wroclaw is namelijk een waar paradijs voor fietsers. De stad investeert al jaren in de ontwikkeling van de infrastructuur en elk jaar komen er weer nieuwe fietspaden bij. 

Er is in Wroclaw maar liefst meer dan 280 kilometer aan fietspaden aangelegd. 16 kilometer daarvan loopt dwars door prachtige groene parken en nog eens 15 kilometer is gereserveerd voor fietspaden langs kanalen en de rivier de Oder. De overige kilometers lopen dwars door het prachtige Wroclaw. 

Fietsen tijdens een stedentrip is dé perfecte manier om een stad te verkennen en verder te gaan dan de bekende paden die vaak gevolgd wordt door toeristen. Bovendien is fietsen een ecologische en prettige manier van sightseeing en het zorgt ervoor dat je de betoverende stad Wroclaw in een paar uur ontdekt. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar huur ik fietsen in Wroclaw.

Eenmaal besloten om te gaan fietsen in Wroclaw? Leuk! De makkelijkste manier om fietsen te huren in Wroclaw is via het Tourist Information Centre, op het oude marktplein (Rynek). In Nederland huur je de fietsen online en op de afgesproken datum haal je ze in Wroclaw op. 

Je huurt online een fiets en de fiets staat op de gekozen datum voor je klaar op het oude marktplein, bij het VVV-kantoor (Tourist Information Centre) van Wroclaw . 

De meeste hotels in Wroclaw liggen in de omgeving of aan het oude marktplein (Rynek) dus het is een korte wandeling naar het Tourist Information Centre. Overnacht je iets verder weg van het marktplein, dan kun je gebruik maken van openbaar vervoer.

Inbegrepen fietshuur:

  • Alle belastingen
  • Toeslagen en administratiekosten 
  • Environmental Management Charge (Reef Tax) 
  • Gebruik van de fiets 
  • Fietsslot 
  • Stadsplattegrond 
  • Kinderzitje (indien nodig)

Adres Tourist Information Center: Rynek 14, 50-101 Wrocław, Polen.

Het Tourist Information Centre in Wroclaw is 7 dagen per week geopend. Van maandag tot en met zondag van 9:00 tot 19:00 uur. 

Welke fietsroute volg je in Wroclaw. 

Bij het huren van fietsen in Wroclaw ontvang je een gratis kaart (plattegrond) van de stad, zodat je makkelijk en snel de stad ontdekt. 

Op de fietskaart van Wroclaw staan ​​de bekendste ‘must-ride routes’ van de stad. Zo is de fietsroute langs de Oder en de grachten van Wroclaw de nummer 1 fietstocht én favoriet! Veel fietsers vinden overigens ook de fietsroutes die door de parken van Wroclaw lopen een absolute must. 

De fiets is ook een gemakkelijkere manier om bepaalde wijken in Wroclaw te ontdekken. Wijken die net iets verder liggen van het stadscentrum. Zo zijn bijvoorbeeld de wijken Osobowice, Krzyki, Karłowice en Nadodrze gebieden die aan de Oder liggen en absoluut een fietstocht waard. 

Neem ook de moeite om iets verder door te fietsen (30 tot 45 minuten) naar de stadsgrens om zo de wijken Pawłowice, Wojnowice of Trestno te ontdekken. Fietsen in Wroclaw is trouwens niet moeilijk omdat er bijna geen hoogteverschillen zijn. 

kaart-wroclaw-fietsroute
Inclusief fietskaart bij het huren van fietsen.

Georganiseerde fietstochten in Wroclaw.

Wil je liever de stad niet op eigen gelegenheid ontdekken, maar via een georganiseerde tour? Geen enkel probleem. Er worden namelijk diverse fietstours en fietstochten aangeboden in Wroclaw. 

Stap op een fiets, geniet van de frisse lucht en kies een typische toeristische route om zo toegang te krijgen tot de leukste bezienswaardigheden van Wroclaw, die je normaal niet met de auto of bus bereikt.

Fiets samen met een ervaren gids langs bijvoorbeeld het oude Marktplein Rynek, de boulevard, het stadhuis, de kabouters van Wroclaw, de oude stadsgevangenis, de universiteit, de Tumski-brug en nog veel meer bekende bezienswaardigheden.

Het voordeel van een georganiseerde fietstour is dat de gids precies weet waar de leukste hotspots van Wroclaw zijn.  Je ziet op de fiets ook meer bezienswaardigheden dan tijdens een wandeltocht en verdwalen is uit den boze, omdat je op stap bent met een ervaren gids.

Fietsen in Wroclaw met een City Bike. 

Je kent ze wel, van die City Bikes die overal door de stad staan opgesteld. Je kiest een fiets, betaald vervolgens met je creditcard en fietsen maar. In Wroclaw hebben ze ook zo’n stadsfietssysteem: Nextbike genaamd. 

Nextbike heeft verschillende fietsverhuurpunten in Wroclaw, waar je (tegen een kleine vergoeding) een stadsfiets kunt huren om vervolgens de stad te verkennen. De eerste 20 minuten op deze City Bikes zijn gratis, tot 1 uur betaal je 2 Zloty en elk volgend uur betaal je 4 Zloty, maximale huurtijd is 12 uur.

Er is op dit moment echter een probleem voor toeristen, want om een ​​fiets te huren, moet je je registreren in het internationale Nextbike-systeem. En hiervoor moet je een bankrekening in Polen hebben. Op dit ogenblik is Nexbike hard bezig om dit “probleem” aan te pakken, zodat reizigers van over de hele wereld gebruik kunnen maken van de bekende City Bikes. 

Tot die tijd kun je bij onderstaande organisaties een fiets huren in Wroclaw.

fietsen wroclaw bezienswaardigheden

Ervaring fietsen in Wroclaw.

Betoverend Wroclaw heeft 1 dag fietsen gehuurd, via Viator.com, bij het Tourist Information Centre. Onze ervaring om te fietsen in Wroclaw is positief uitgevallen. Wij vonden het namelijk een geweldige ervaring. Op deze manier leer je de stad toch net weer even op een andere manier kennen.

De werknemers bij het Tourist Information Centre spraken uitstekend Engels, gaven leuke inside tips en beantwoorden al onze vragen. Met name de handige stadsmap met verschillende routes is een uitkomst.

Kortom: Fietsen in Wroclaw bevelen wij van harte aan.

Ook leuk om te lezen.

-> Tip | Top 20 leukste en beste reisgidsen over Polen.

–> 10 superleuke musea in Wroclaw om te bezoeken.

–> Dagtocht van Wroclaw naar Auschwitz: heftig!

–> Dit willen kinderen zien in Wroclaw.

Reisartikelen

Maak je vakantie compleet met de meest handige reisartikelen. Vind hier alle populaire topmerken op het gebied van reisbenodigdheden. Vandaag besteld? Morgen in huis.

beste-reistijd-wroclaw-polen

Beste reistijd Wroclaw, Polen.

Beste reistijd Wroclaw, Polen. De stad Wroclaw wordt vaak gezien als het kleurrijke, kleinere zusje …

informatie wroclaw polen

Informatie Wroclaw, Polen.

Zodra je goed voorbereid op vakantie gaat, weet je bijna al zeker dat je stedentrip naar Wroclaw een…

kabouters-wroclaw

Kabouters Wroclaw.

Brutale kabouters nemen Wroclaw over! Kabouters van Wroclaw. De stad Wroclaw is Polen op zijn charma…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.