Meteen naar de inhoud

(Food) Markt in Wroclaw.

food markt in wroclaw

(Food) markt in Wroclaw. Terwijl de stad Wroclaw in mindere mate in het vizier ligt dan andere bekende Poolse steden, zijn er zeker bepaalde tradities in Wroclaw waarvan je als toerist op de hoogte mag zijn.

De openlucht (food)markten van Wrocław zijn daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. De markten in een stad (in elke Europese stad) zijn misschien wel de beste plekken om goedkope en lokale producten van een land te ervaren.

Op de markt vind je namelijk nog volop exclusiviteit en onbespoten groentes. Voeg daarbij vlees, kaas, kruiden, vintage kleding en letterlijk al het andere dat je maar kunt bedenken aan toe en je krijgt een culturele shop ervaring. Zo ook in Wroclaw.

Oefen dus alvast maar een paar simpele woorden Pools. Ga aan de slag met je wijs vaardigheden en je bezoek aan de (Food) markt in Wroclaw wordt een succes. Veel plezier bij een van onderstaande unieke markten in Wroclaw. 

Top 3 (Food) markten in Wroclaw.

Hala Targowa.

Hala Targowa is ontworpen door Richard Pluddemann en Heinrich Kuster en gebouwd tussen 1906 en 1908. Deze beroemde Markthal van Wrocław heeft een mooie, traditioneel ogende gevel. Het interieur van de hal is daarentegen een betonnen kathedraal met elliptische bogen. Vanuit architectonisch en cultureel oogpunt is deze markthal dus al een bezienswaardigheid op zich. 

In Hala Targowa vind je op de begane grond de lokale bevolking die groenten en fruit van topkwaliteit verkoopt. Maar op de beneden verdieping is er ook een brede selectie van lokale kaas, salami en hammen aanwezig. Bovenin de hal vind je winkeltjes met snuisterijen, souvenirs, ondergoed en plastic keukengerei. En zeker niet onbelangrijk: Verrassende schone en moderne openbare toiletten. 

Als je de Markthal binnenkomt, zie je aan de rechterkant een van de beste en kleinste Pierogi-bars van de stad.

Adres:  Piaskowa 17, 50-359 Wrocław, Polen.

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 18:30 uur.

EkoBazar.

Voor een betoverende ervaring, bezoek je de hipste (food) markt in Wroclaw die wekelijks op zaterdag plaatsvindt in een van de meest eigenzinnige locaties van de stad: de Burger Brewery (Browar Mieszczański).

Deze locatie is weggestopt in de wijk Wrocław Południe. Hier proeven lokale fijnproevers en coole food hunters werkelijk van alles. Van veganistische pierogi, spinaziecake tot overheerlijke humus. 

Aangezien de lokale bevolking van Wroclaw ook de huidige trends volgen, is een groot deel van het aanbod van de markt veganistisch, glutenvrij en/of biologisch. Maar wees gerust, ook vleesliefhebbers komen hier aan hun trekken. 

Het gebrek aan duidelijke bewegwijzering maakt deze bazaar een beetje moeilijk te vinden. Loop daarom na binnenkomst, bij de hoofdingang van de brouwerij, een stukje naar links en ga op zoek naar de dubbele deuren. Als het weer het toelaat, vind je hier ook een aantal foodtrucks op de kleine binnenplaats van de brouwerij. 

Om hier te komen, neem je tram 31 vanaf Pl. Jana Pawła II of Arkady (Capitol) naar Gajowa.

Adres:  Hubska 44, 50-502 Wrocław, Polen

Openingstijden: Zaterdag van 8:00 tot 15:00 uur.

Świebodzki Bazaar.

Als je een echt cultureel avontuur wilt beleven, dan ga je op zondagmiddag naar het  Wroclaw Świebodzki-treinstation. Achter het treinstation bevindt zich een ongelooflijke grote markt die zich westwaarts uitstrekt langs de treinrails. 

Deze (Food) markt in Wroclaw is werkelijk een verbluffend gezicht. De omvang van de markt is ook bijna niet te bevatten. Vanaf de hoofdingang bij Plac Orląt Lwowskich ontvouwt zich een eindeloos doolhof van blauw en wit gestreepte tenten, maar daarna volgen al snel de dekens met bijzondere koopwaar. 

Hier kun je letterlijk alles kopen en tegen prijzen die ongeveer 50% lager liggen dan je verwacht. Een deel van de koopwaar is natuurlijk volkomen legitiem, maar er zijn producten waarvan de herkomst wat onduidelijk is. 

Adres:  Robotnicza 2, 53-607 Wrocław, Polen.

Openingstijden: Zondag van 6:00 tot 15:00 uur.

food mark wroclaw eten

Ook leuk om te lezen.

Anonymous Pedestrian Wroclaw

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen

Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Reisartikelen

Maak je vakantie compleet met de meest handige reisartikelen. Vind hier alle populaire topmerken op het gebied van reisbenodigdheden. Vandaag besteld? Morgen in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.