Meteen naar de inhoud

Nadodrze Wroclaw.

nadodrze-wroclaw

Nadodrze Wroclaw. Wie een stedentrip naar Wroclaw aan het plannen is, mag de nieuwste en hipste wijk van de stad natuurlijk niet overslaan. Want dat is Nadodrze in Wroclaw: Hip en up and running!

Steek in het noorden de brede rivier de Oder over en je komt in een stadswijk terecht die midden in een identiteitscrisis zit. Want decoratieve negentiende-eeuwse architectuur staat hier namelijk zij aan zij met stedelijke kraakpanden en betonnen gebouwen.

Afbrokkelende verlaten panden staan ​​naast pas geverfde gevels en splinternieuwe parken. Toch is de wijk Nadodrze niet te groezelig, want het trekt excentrieke kunstenaars naar dit deel van de stad. En als er in een wijk kunstenaars, hipsters en veganistische restaurants gevestigd zijn, wie zijn wij dan om de wijk Nadodrze in Wroclaw over te slaan.

Nadodrze in Wroclaw.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat Nadodrze niet zoveel te bieden heeft aan toeristen. Maar wandel door de wijk en je ontdekt een levendige kunstscène. Verder zijn er in Nadodrze jonge culturele initiatieven te vinden en bieden kunstenaars unieke workshops aan. Zin in iets lekkers? Er zijn meer dan genoeg cafés en hippe restaurants in Nadodrze.

Deze 19e-eeuwse wijk, die zwaar beschadigd raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog en geplaagd werd door armoede en alcoholisme, was het doelwit van een enorm revitalisering-project in het afgelopen decennium.

Ooit stond Nadodrze namelijk bekend als een notoir gevaarlijke en grimmige buurt, maar Nadodrze in Wroclaw is uitgegroeid tot een artistiek district dat creatieve geesten uit de hele stad aantrekt. Zo beginnen er links en rechts zelfs nieuwe bezienswaardigheden in de wijk te ontstaan.

Op dit ogenblik is er een heel leger van enthousiaste mensen die zich inzetten om elk aspect van de wijk te verbeteren. Van het renoveren van gebouwen en binnenplaatsen tot het aanpakken van sociaaleconomische problemen.

Het lijkt er zelfs op dat de wind van verandering steeds vaker door de wijk waait. Toeristen en inwoners van Wrocław beginnen eindelijk de grote transformatie die Nadodrze heeft ondergaan te waarderen.

Ze beginnen de wijk te ervaren als een relax plek, kunnen hier aan de drukte van het oude marktplein Rynek ontsnappen en kunnen even pauze nemen van de ‘verplichte bezienswaardigheden’ van Wroclaw.

Bezienswaardigheden Nadodrze.

Geloof het of niet, maar tegenwoordig heeft de wijk Nadodrze zelfs zijn eigen informatiepunt. Je vindt het cultureel centrum net over de rivier bij ul. Władysława Łokietka 5/1. Een geweldige plek om informatie over de buurt te verzamelen of contact te maken met een van de bewoners.

Bezienswaardigheden in Nadodrze:

  • Het vervallen treinstation uit 1868, ontworpen in de Duitse historistische stijl door Hermann Grapow.
  • De bovengrondse luchtaanvalbunker uit de Tweede Wereldoorlog (waar ul. Św. Wincentego overgaat in ul. Ołbińska).
  • Het monument op Skwer Sybiraków ter ere van Polen die naar Siberië zijn verbannen.
  • De krachtcentrale van Nadodrze.
  • Binnenplaatsen van gebouwen voor het bekijken van Street Art.
  • Józef Zwierzyniecki Boulevard aan de rivier.
  • Het park Plac Św. Macieja (St. Maciej’s Square).

Nadodrze in Wroclaw.

Ontdek de wijk Nadodrze in Wroclaw. Wandel door onopvallende bogen naar ruime binnenplaatsen. 19e-eeuwse verborgen pareltjes zullen zich onthullen. Neem een lunchpauze in een van de vele groene parken of bezoek een van de hippe cafés of heerlijke restaurants.

Nadodrze is de perfecte wijk om op een zonnige middag in te verdwalen. Je weet nooit wat je op straat of in een van de binnenplaatsen tegenkomt. Kijk maar eens wat dit deel van de stad te bieden heeft.

Ook leuk om te lezen.

Anonymous Pedestrian Wroclaw

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen

Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Reisartikelen

Maak je vakantie compleet met de meest handige reisartikelen. Vind hier alle populaire topmerken op het gebied van reisbenodigdheden. Vandaag besteld? Morgen in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.