Meteen naar de inhoud

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous Pedestrian’ tegenkomt. Dit bijzondere kustwerk staat midden op het trottoir in Wroclaw.

De sculpturen, die uit verschillende standbeelden bestaan, zijn bijzonder om te zien. Want de beelden stellen namelijk mensen voor die onder het trottoir doorlopen en aan de andere kant van de straat weer naar boven komen lopen.

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw is een indrukwekkende bezienswaardigheid en zeker de moeite waard om te bekijken. Het is alleen wel een uitdaging om het complete beeldhouwwerk op de foto te krijgen.

Regel zelf je reis naar Wroclaw.

Er gaat niets boven het plannen van een stedentrip naar Wroclaw.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
Reizen

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw.

Het originele kunstwerk is van Jerzy Kalina uit 1977 en kreeg de naam “Passage”. Het kunstwerk is dus ook bekend onder deze naam. En in het Nederlands heet het kunstwerk “de anonieme voetgangers”.

Het beeldhouwwerk van de anonieme voetganger (Pomnik Anonimowego Przechodnia in het Pools) is voor het eerst getoond in Warschau. Het monument is gemaakt voor een tv-programma, maar ging vervolgens naar het Wroclaw National Museum.

De beelden, van gips gemaakt, werden daar vervolgens in brons gegoten en onthuld in de nacht van 12 op 13 december in 2005. Op de 24e verjaardag van de introductie van de krijgswet.

Sindsdien symboliseert het beeld de veranderingen die in Polen hebben plaatsgevonden. Maar er zijn ook mensen die zeggen dat de beelden staan voor de moeilijke periode tijdens het communisme.

Het kunstwerk behoort zeker tot één van de leukste en bijzondere bezienswaardigheden van Wroclaw.

De anonieme voetgangers

De beelden.

Het monument van The Anonymous Pedestrian in Wroclaw bestaat uit veertien bronzen figuren van ware grootte. De beelden staan aan één kant op Świdnica Street en komen op Piłsudskiego Street weer naar boven.

Waar vind je The Anonymous Pedestrian in Wroclaw.

Je vindt het monument in Wroclaw in het stadscentrum, op ongeveer 5 minuten lopen van het centraal station en op 7 minuten van het hart van het oude marktplein – Rynek. De 14 standbeelden staan ​​aan twee kanten van de kruising: Pilsudskiego en Powstancow Slaskich.

Wil je ‘The Passage’ bezoeken dan is dit het adres: Piłsudskiego 56, 50-033 Wrocław, Polen.

De beelden stellen een moeder met een kind voor, een oude man met een stok, een vrouw met een tas, een man met een koffer en tien andere voorbijgangers. Sommige beelden zijn volledig zichtbaar, maar een deel “verdwijnt” ook zo de grond in.

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw wordt erg gewaardeerd, en niet alleen door de bewoners want in 2011 stond het beeld namelijk in een lijst van 15 mooiste plekken in Polen.

Het American Magazine “Budget Travel” beschouwd het beeld zelfs als een van de meest ongewone beelden in de wereld.

Ook leuk om te lezen.

–> Tip | Top 20 beste reisgidsen over Polen.

–> Dagtocht van Wroclaw naar Auschwitz: heftig!

-> Dit willen kinderen zien in Wroclaw.

–> Wrocław Sky Tower: een bijzonder plek om te overnachten.

Anonymous Pedestrian Wroclaw
The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen
Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw
The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.