Meteen naar de inhoud

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daarom niet minder en zeker een bezoek waard. Je krijgt vanaf de brug namelijk een prachtig uitzicht op het oude marktplein Rynek en de oude binnenstad.

De Maria Magdalena Kathedraal in Wroclaw, zoals de The Penitent Bridge oorspronkelijk heet, is een bijzondere gotische bakstenen kerk. De kerk werd voor de burgers van Wroclaw gebouwd, maar was tegelijkertijd ook een van de hoofdkerken van de stad.

Je moet er wel wat voor doen, om dat prachtige uitzicht te bewonderen, want je moet namelijk 247 treden beklimmen. Maar bovenaan The Penitent Bridge is een loopbrug, tussen de twee torens, op een hoogte van 45 meter, waar je de betoverende stad Wroclaw kunt bewonderen.

VLIEGTICKETS

Vliegtickets Wroclaw

Vind goedkope vliegtickets

HOTELS

Hotels Wroclaw

Op zoek naar een overnachting

TOURS & ATTRACTIES

Tours & Attracties Wroclaw

Leuke Tours & Attracties

Bezoek the Penitent Bridge in Wroclaw.

Zodra je de kerk binnengaat, zie je een donkere, kale en sombere kerk. Zeker niet de mooiste kerk van Wroclaw, maar zodra je de trappen van The Penitent Bridge in Wroclaw betreedt, dan begint het avontuur.

Als eerste koop je een kaartje bij misschien wel één van de vrolijkste mannen van Wroclaw. De man zit achter een soort balie, waar je tientallen kabouters en souvenirs van Wroclaw kunt kopen. Hij spreekt goed Engels, maar zodra hij door heeft dat je uit Nederland of België komt, schakelt hij direct over naar het Nederlands.

Hij vertelt graag over zijn tijd in Nederland en grapt er vervolgens op los dat je aan de beademing moet, zodra je de trappen van de Penitent Bridge betreedt. Op zich valt dit mee, want om de zoveel treden is er een platform waar je kunt rusten en over de geschiedenis van de kerk kunt lezen.

Volgens de legende kon je in de kerk de geesten zien van jonge vrouwen, die in plaats van voor hun huizen en kinderen zorgde, liever met mannen aan het feesten waren. Als boetedoening moesten de vrouwen de brug tussen de torens oversteken.

penitent bridge kerk wroclaw
Penitent Bridge Wroclaw

Geschiedenis.

The Penitent Bridge in Wroclaw dateert uit 1342-1362 en werd als basiliek geconstrueerd, terwijl de torens later werden voltooid. In de plaats van de in 1481 geplaatste gotische spitsen, kregen de beide torens tussen 1564 en 1581 een meer renaissance uiterlijk.

De brug, ook wel heksenbrug genoemd, omdat “verkeerde vrouwen” als boetedoening over de brug moesten lopen, bevindt zich op 45 meter hoogte.

Bij het afsteken van vuurwerk ter gelegenheid van de 90e verjaardag van keizer Wilhelm I raakte de noordelijke toren in brand en stortte de klokken naar beneden.

De kerk is gerenoveerd in de jaren 1960-1970 en op 27 mei 1972 volgde de overdracht aan de Oudkatholieke Kerk.

Volgens sommige verhalen gebruikte men de brug ook om middeleeuwse heksen te identificeren. Vrouwen die namelijk van hekserij werden beschuldigd, werden gedwongen over de brug te lopen en degenen die hun evenwicht bewaarde en niet ten val kwamen, werden vrijgesproken.

Penitent bridge wroclaw
De Heksenbrug

Praktische informatie over The Penitent Bridge in Wroclaw.

Het adres van The Penitent Bridge in Wroclaw is Szewska 10, 50-122 in Wroclaw. Je wandelt vanaf het oude marktplein Rynek in twee minuten naar de kerk.

De openingstijden van de kerk zijn van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Je kunt de kerk gratis betreden, maar om de brug te bezoeken, betaal je entree. Een ticket om naar de loopbrug te gaan kost 10 Zloty. Ongeveer €2,21 per persoon.

Uitgebreide informatie (in het Duits en Engels) over de kerk, de geschiedenis en de brug vind je op de officiele website van Katedramm.pl.

penitent bridge wroclaw heksenbrug

Ook leuk om te lezen over Wroclaw.

Ben je benieuwd naar nog meer leuke bezienswaardigheden in Wroclaw? Dan zijn onderstaande blogs een aanrader.

In de blogs lees je namelijk over de mooiste bezienswaardigheden van Wroclaw, maar ook over winkelen, restaurants en nog veel meer.

–> 25x superleuke bezienswaardigheden in Wroclaw.

–> Hoe duur is Wroclaw, Polen?

–> Tip | Top 20 beste reisgidsen over Polen.

–> Top 10 van de leukste en mooiste musea in Wroclaw.

Anonymous Pedestrian Wroclaw
The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen
Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw
The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.