Meteen naar de inhoud

BETOVEREND WROCLAW

Vliegen naar Wroclaw


Vliegen naar Wroclaw.

De enige twee manieren om in Wroclaw te komen, zijn met het vliegtuig of met een auto. Ondanks het feit dat het met de auto vanaf Utrecht ‘slechts’ 975 kilometer rijden is om Wroclaw te bereiken, komen de meeste toeristen met het vliegtuig naar Wroclaw. 

Eenmaal in Wroclaw aangekomen, kun je ervoor kiezen om de stad met een huurauto, een taxi of met het openbaar vervoer te verkennen. Het merendeel van de toeristen kiest ervoor om een stedentrip naar Wroclaw te maken en de stad te voet of met het openbaar vervoer te ontdekken. 

Vliegen naar Wroclaw

Title
Skyscanner

Vind vliegtickets, hotels en huurauto’s van meer dan 1200 reisaanbieders. Boek flexibele vluchten naar Wroclaw en hotels met gratis annuleren.

Title
Vliegtickets.nl

Dankzij goede afspraken met airlines, biedt vliegtickets.nl de beste ticket-deals. Vergelijk alle Airlines en boek nu snel een vliegticket naar Wroclaw.

Title
Tix.nl

Vergelijk vluchttijden, luchthavens en airlines. Altijd de beste deals. Ontdek ook de TIX.nl reisgidsen & blog vol inspiratie over jouw favoriete bestemming.

Luchthaven Wroclaw


Wroclaw is te bereiken via de internationale luchthaven Copernicus Airport Wroclaw. Een vlucht naar Wroclaw duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. De luchthaven ligt op 11 kilometer van de stad en de reistijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Wroclaw is ongeveer 20  minuten. 

Copernicus Airport Wroclaw vervoert jaarlijks 3 miljoen passagiers. Wroclaw airport beschikt over slechts 1 start– en landingsbaan en heeft beperkte faciliteiten.

In de aankomst- en vertrekhal is een restaurant aanwezig, een koffiehoek, een bistro en twee boetieks.


Auto huren in Wroclaw

Wil je niet enkel een stedentrip naar Wroclaw maken, maar ook de omgeving of andere delen van Polen ontdekken, dan kun je op de luchthaven van Wroclaw een auto huren.

Op het vliegveld van Wroclaw is er voldoende mogelijkheid om een auto te huren.

In de aankomsthal van Wroclaw kun je een auto huren, maar dit kun je ook online, voorafgaand aan je reis naar Wroclaw, vanuit thuis regelen.

Verhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, EuropeCar, Budget en Enterprise zijn in de aankomsthal gevestigd.

Auto huren in Wroclaw

Vind een huurauto in Wroclaw

Poolse zloty’s bestellen

Hoewel Polen tot de EU behoort, hebben ze niet de euro als betaalmiddel. De munteenheid in Polen is Zloty (PLN). In Wroclaw kun je overal gebruik maken van je pinpas of creditcard. Deze worden vrijwel overal geaccepteerd.

De stad Wroclaw heeft voldoende geldautomaten, maar wees je ervan bewust dat de kosten per geldautomaat kunnen verschillen.

Banken, postkantoren, hotels en wisselkantoren wisselen graag je euro’s. Maar de koers is vaak ongunstig. 1 euro is ongeveer gelijk aan 4,45 Poolse Zloty.

Wil je voor je stedentrip al Zloty’s is huis hebben? Regel dat dan via het GWK (GrensWisselKantoor) in Nederland.

Poolse zloty bestellen

Het Grens Wissel Kantoor

Je kunt bij het GWK heel makkelijk en snel online Zlotys bestellen. Op deze manier heb je bij aankomst al direct Zloty’s op zak, zodat je dit bij aankomst in Polen niet meer hoeft te regelen.

Op de website kun je Poolse Zloty’s bestellen en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen van GWK Travelex. 

De vestigingen bevinden zich onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.
 
Maar ook bij de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra kun je de gereserveerde Poolse Zloty’s snel en gemakkelijk ophalen. 

GrensWisselKantoor geld bestellen

BETOVEREND WROCLAW

Leuk om te lezen