Meteen naar de inhoud

25x (superleuke) bezienswaardigheden in Wroclaw.

bezienswaardigheden wroclaw

Wroclaw Bezienswaardigheden. Het ‘Venetië van Polen’. Zo wordt de stad Wroclaw ook wel genoemd. Dit komt door de rivier Oder, die dwars door de stad heen stroomt. Verder bestaat Wroclaw uit maar liefst twaalf eilanden die met elkaar verbonden zijn door meer dan 130 bruggen.

Kleurrijke gebouwen met zachte pasteltinten, betoverende straten en lantaans die ’s avonds nog met de hand worden aangestoken: Wrocław heeft het allemaal. O ja, en mocht je alvast een beetje willen oefenen, Wroclaw spreek je uit als vrotz-wahv.

Deze Poolse stad in het zuidwesten heeft niet alleen prachtige gebouwen, maar Wroclaw heeft ook betoverende bezienswaardigheden en mede hierdoor werd Wroclaw de Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Kortom: Wroclaw is net zo hip als zijn grote broer Krakau en dé ideale bestemming voor een stedentrip.

Wroclaw bezienswaardigheden.

Bezoek je Wroclaw, dan is het oude marktplein Rynek ’the place to be’! Maar een boot- of kanotocht maken over de rivier de Oder misstaat ook niet. Ga kabouters zoeken in de stad of verzegel je liefde op het eiland Ostrów Tumski. Huur een fiets bij de lokale VVV of wandel door de groene parken die Wroclaw rijk is.

Dit zijn ze! De 25 meest betoverende bezienswaardigheden van Wroclaw.

 

1. Rynek. (Oude marktplein)

Het oude marktplein, het kloppende hart van Wroclaw, is het centrum van de stad. Ondanks het feit dat dit plein tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd beschadigd, is dit plein gelukkig weer hersteld in zijn oude vorm. 

De gebouwen die de buitenkant van het plein omlijnen, zijn meesterlijk gemaakt en geven het plein een betoverend gezicht. Op Rynek vind je restaurants, het lokale VVV kantoor, cafés, winkels en het stadhuis. Het oude marktplein in Wroclaw is een van de grootste bezienswaardigheden.

Adres: Rynek 1, 11-400 Wrocław, Polen.

2. Sint Elisabeth Kerk. (Oude marktplein)

Wil je een betoverende blik op de oude stad van Wroclaw werpen? Bezoek dan de Sint Elisabeth kerk op het oude marktplein (Rynek). Trotseer de 300 trappen van deze prachtige kerk en krijg een prachtig uitzicht op het plein.

De toren van de kerk is 83 meter hoog en de top is te bereiken via een smalle trap. Vermoeiend, maar dan krijg je wel een fantastisch uitzicht over de stad. 

Tickets: ongeveer €1,50 p.p.

Adres: Świętej Elżbiety 1/2, 50-001 Wrocław, Polen.

3. Ratusz (Stadhuis) Rynek.

Het stadhuis in Wroclaw is een uniek gebouw en maar weinig stadhuizen in Polen kunnen de pracht van dit stadhuis evenaren. Hoewel het geen enorm groot gebouw is, heeft dit stadhuis prachtige details op de gevel en een ongebruikelijke ontwerp dat dit stadhuis onderscheidt van al de andere stadhuizen in Polen. 

Het stadhuis van Wroclaw is gebouwd in de 13e eeuw, maar werd in de loop der eeuwen voortdurend gerenoveerd en er werden continu details toegevoegd. Gelukkig heeft het stadhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog slechts een kleine schade aan het dak opgelopen waardoor dit gebouw dus echt een bezienswaardigheid in de stad is. 

Adres: Rynek 50, 50-996 Wrocław, Polen.

4. Stare Jatki. 

Stare Jatki is niet meer dan één straatje en toch is dit straatje de laatste jaren een van de beroemdste bezienswaardigheden van Wroclaw geworden. Je vindt Jatki vlakbij het oude marktplein (Rynek). 

Het straatje heeft een betoverende aanblik en pittoreske huizen wat weer voor fantastische Instagram foto’s zorgt. Plus heeft deze straat ook nog eens een bijzondere geschiedenis. 

Vroeger was Stare Jatki namelijk dé straat waar de slagers van Wroclaw gevestigd waren. De geul in het midden van de straat diende als afvoerput voor al het bloed dat hier rijkelijk vloeide. Ter nagedachtenis aan de geslachte dieren heeft de gemeente van Wroclaw hier een aantal standbeelden geplaatst. Namelijk twee varkens, een geit, een konijn en wat eenden. Erg leuk om te zien. 

Tegenwoordig heeft deze straat een nieuwe bestemming gekregen, want galerieën en hippe winkeltjes hebben hier hun deuren geopend. 

Adres:  Jatki 20, 50-111 Wrocław, Polen.

5. Solny Square.

Solny Square, vind je aan de rand van het oude marktplein (Rynek) en is een soort miniversie van Rynek. Het plein is omringd met prachtige gebouwen. Op dit plein staat een grote bloemenmarkt. Je wandelt zo van Rynek naar Solny Square. Je vindt op dit plein trouwens ook de ingang van een ondergrondse cinema.

Adres: Plac Solny, 52-443 Wrocław, Polen

6. Most Tumski. (Slotjesbrug).

Net zoals vele andere Europese steden had ook Wroclaw zijn eigen slotjesbrug, want aan de Tumski-brug, die over Oder-rivier loopt, hingen namelijk honderden hangsloten bevestigd. 

Koppeltjes uitten hun liefde door hun initialen op de hangsloten te schrijven en bevestigden vervolgens het slotje aan de brug in de hoop op eeuwige liefde. De laatste jaren kwamen er echter zoveel sloten aan de brug te hangen dat de gemeente heeft ingegrepen. De brug werd namelijk te zwaar!

Daarom heeft de gemeente besloten om alle sloten te verwijderen. Maar wees niet getreurd, want reizigers mogen nog steeds hun liefde bezegelen met een slot en wel naast de brug.

Naast de brug is een lang hek geplaatst en velen hebben hier al een nieuw slotje bevestigd. Vergeet dus geen hangslot mee te nemen op je stedentrip naar Wroclaw. Het zien van de brug is trouwens al een bezienswaardigheid op zich. 

Adres:  Świętej Jadwigi 1, 50-266 Wrocław, Polen

7. Ostrów Tumski (Kathedraal Eiland)

Op 3 minuten loopafstand van Most Tumski (de slotjesbrug) vind je Ostrów Tumski. De naam Ostrów Tumski betekent ‘Kathedraal Eiland’. De naam is niet zo gek, want in dit gedeelte (eiland) van de stad vind je namelijk de meest opvallende kathedralen van Wroclaw.

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Cathedral of St. John the Baptist met zijn dubbele hoge torenspitsen. Het is natuurlijk niet de enige kathedraal in de omgeving, gezien de naam van dit gebied. Zo herbergt Ostrów Tumski bijvoorbeeld nog 3 andere kerken, 2 kloosters en een klein paleis. 

Adres: plac Katedralny 18, 50-329 Wrocław, Polen.

8. Wroclaw University.

De universiteit van Wroclaw is een begrip in de stad en heeft een lange en prestigieuze geschiedenis. Hoewel de bouw van de universiteit al in 1505 gepland was, werd er pas gestart met de bouw in 1702.

De universiteit is gehuisvest in een paleisachtig gebouw aan de noordkant van de stad. De universiteit is de grootste in Polen en heeft maar liefst 9 Nobelprijswinnaars voortgebracht. 

Met name de opmerkelijke deuren van de universiteit en de fontein die net buiten het hoofdgebouw staat, zijn een bezoekje waard. De fontein staat bekend als ‘de Swordsman’ en is een populaire ontmoetingsplaats voor studenten.

Tegenover de fontein zijn een aantal terrasjes voor een lokaal drankje. Met name het cafe FC Caffe is een bezoekje waard. Hip, trendy en heerlijke koffie.

Adres: Plac Uniwersytecki 1, 50-137 Wrocław, Polen.

9. Ossolineum Institute.

Vlakbij de universiteit van Wroclaw vind je het Ossolineum Institute. Een elegant gebouw waar een historische bibliotheek en cultureel centrum is gevestigd. 

Het instituut is vernoemd naar Józef Maksymilian Ossoliński en het centrum is de thuisbasis van een aantal prachtige (gratis) tentoonstellingen, maar eigenlijk is het de binnenplaats van dit gebouw die pas echt betoverend is. De sierlijke, rustige binnenplaats is namelijk versierd met klimop en is een lust voor het oog.

Het Ossolineum Institute in Wroclaw is een van de meest verrassende bezienswaardigheden van de stad.

Adres:  Szewska 37, 50-139 Wrocław, Polen.

10. Hala Targowa. (Markthal)

Laat je niet afschrikken door de grote betonnen pilaren aan de binnenkant van dit gebouw, want de gezelligheid speelt zich namelijk bij de lokale verkopers af, binnenin de markthal van Hala Targowa.

Je vindt in de hal allerlei lokale producten zoals bijvoorbeeld vers fruit, groenten en snoep, maar ook kraampjes en winkeltjes met vis en vlees. In de markthal kun je smullen van heerlijke producten terwijl je rondstruint en mensen bekijkt.

Aan de zijkanten van het gebouw zijn traditionele Poolse melkbars verstopt voor als je geïnteresseerd bent in de echte Poolse culinaire keuken. Wandel via de trap naar boven en ontdek hier de lokale winkeliers. Hala Targowa is letterlijk een van de meest heerlijke bezienswaardigheden om in Wroclaw te bezoeken. 

Adres: Piaskowa 17, 50-359 Wrocław, Polen.

Wroclaw bezienswaardigheden.

Overnachten

Boek in 85.000 bestemmingen wereldwijd op de grootste reissite van de wereld. Vakantiehuizen, goedkope hotels, motels, 24/7 klantenservice en gratis annulering.

11. Średniowieczne więzienie. (Gevangenis)

Een leuke plek die je tijdens een wandeltocht in Wroclaw tegenkomt, is het Motyla Noga café. Het café ligt aan een gezellige binnenplaats en heeft zijn eigen biertuin die gehuisvest is in een voormalige gevangenis, die dateert uit de 14e eeuw. 

Aangezien de universiteit om de hoek ligt, is dit een populaire plek bij studenten. Het is blijkbaar gebruikelijk dat degenen die hier een leuke avond hebben gehad, zeggen dat ze ‘de nacht in de gevangenis hebben doorgebracht’. Op deze plek vind je ook een kabouter achter tralies. Een van de vele bijzondere kabouters van de stad

Adres: Więzienna 6, 50-114 Wrocław, Polen.

12. Street Art in Wroclaw.

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld: Street Art! Ben jij ook een Street Art fan? Bezoek dan de NeonSide Gallery (Klubogaleria Neon Side). 

Hier werden ooit neonborden gemaakt en deze prachtige borden hangen nu, samen met schitterende felgekleurde neonletters, aan de buitenkant van de gevel van dit gebouw. In de straten rondom Neonside vind je veel gekleurde graffiti op de muren. 

Adres: Ruska 46C, 50-079 Wrocław, Polen

13. Kabouters in Wroclaw.

Wroclaw is onder andere uniek dankzij de meer dan 400 kabouter standbeelden verspreid over de hele stad. Het maakt Wroclaw overigens de enige stad ter wereld waar kabouters leven. En niet alleen dat, de geschiedenis van deze honderden kabouters is ook behoorlijk interessant.

De kabouters zijn namelijk een symbool van protest, dat begon ten tijde van het communistische regiem. Een lokale beweging genaamd Underground Orange Alternative begon de kabouters overal in de stad te plaatsen, om op deze manier in opstand te komen tegen het communisme. De kabouters werden uiteindelijk figuren die symbool staan voor de vrijheid.

Tegenwoordig zijn de kabouters in Wroclaw dé bezienswaardigheden van de stad en er zijn zelfs kabouter (speur)kaarten te verkrijgen. Elke kabouter is uniek, eigenzinnig en grappig om te zien. Op ‘jacht’ gaan naar de beroemde kabouters in de stad is een onvergetelijke ervaring. 

Tip: Kijk eens vaker omhoog in plaats van omlaag, want de meeste kabouters vind je namelijk boven de grond. 

14. Oder rivier. 

Wroclaw ligt aan de Odra en als je over de Odra vaart, dan waan jij jezelf in Venetië. Vandaar dat Wroclaw ook wel het Venetië van Polen wordt genoemd. Ben je Wroclaw en is het prachtig weer? Dan is er is natuurlijk niets leukers dan de stad Wroclaw te bewonderen vanaf het water. 

Je kunt de Oder rivier op de volgende manieren ontdekken:

 • Met een rondvaartboot
 • Huur een bootje
 • Met een kano of kajak
 • Ga Peddle Boarden op de Oder

Wroclaw tip: huur een kano tegenover Panorama Raclawica en begin je avontuur.

Adres: Jana Ewangelisty Purkyniego 9, 50-155 Wrocław, Polen.

15. Panorama Raclawica.

Op 10 minuten wandelen van het oude marktplein (Rynek) vind je in het Park Juliusza Slowackiego samen met de bezienswaardigheid: Panorama Raclawica. Deze bezienswaardigheid in Wroclaw is een 120 meter bij 15 meter lang canvas met daarop de uitbeelding van de strijd van Raclawice in 1794.

De strijd van Raclawice was in de 18e eeuw een belangrijke veldslag om de onafhankelijkheid van Polen. Behalve het canvas is hier ook een miniatuur uitvoering van de strijd te vinden.

Tickets: Ongeveer €4.50 p.p.

Adres: Jana Ewangelisty Purkyniego 11, 50-155 Wrocław, Polen.

bezienswaardigheden-wroclaw-panorama-radawica

16. Wrocławska Fontanna Multimedia.

Tijdens de zomer vindt er elke avond van 18:00u tot 22:00u, op het hele uur, een lichtshow compleet met felgekleurde neon kleuren en muziek plaats bij de Wrocławska Fontanna Multimedia. 

De show is elke avond weer anders. Soms dansen de waterstralen van de fontein op klassieke muziek, dan weer op popmuziek en op een andere avond word je getrakteerd op rustgevende klanken. 

De de Wrocławska Fontanna Multimedia is de grootste fontein van Polen, maar tevens ook een van de grootste fonteinen van Europa. 800 lichten en 300 waterjets geven een betoverd beeld. De fontein vind je in het  Szczytnicki Park.

Adres: Wystawowa 1, 51-618 Wrocław, Polen.

17. Pomnik Anonimowego Przechodnia we Wrocławiu. (standbeeld anonieme voetgangers)

Op slechts tien minuten wandelen van het oude centrum vind je een bijzonder kunstwerk genaamd: de anonieme voetgangers. Het standbeeld staat bij een druk kruispunt, tegenover het Musical Theatre Capitol. 

Aan de ene kant van de straat wandelen de voetgangers op het voetpad de grond in en aan de overkant komen ze weer terug uit de grond gewandeld. Het is een uitdaging om alle standbeelden op de foto te zetten.

Adres: Piłsudskiego 56, 50-033 Wrocław, Polen.

18. Sky Tower Observation Deck.

Het hoogste gebouw van Wroclaw is bijna niet te missen, want het steekt hoog boven de stad uit. De Sky Tower is 215 meter hoog en heeft 55 verdiepingen. Buiten het feit dat je de toren kunt bezoeken via het observatiedeck kun je ook in de toren overnachten.

De Sky Tower werd gebouwd in 2012 en in deze moderne wolkenkrabber zijn appartementen en een winkelcentrum gevestigd. Op de 49ste verdieping vind je het Observation Deck dat een mooi uitzicht geeft op de stad. Dit winkelcentrum is een van de velen in Wroclaw en een leuke bezienswaardigheid.

Tickets observatiedeck: Ongeveer €2.50 p.p.

Adres:  Powstańców Śląskich 95, 53-332 Wrocław, Polen.

19. Jaś i Małgosia Domy. (Hans en Grietje huis)

Deze twee bijzondere gebouwen staan vlak in de buurt van het oude marktplein (Rynek). En inderdaad, de gebouwen zijn vernoemd naar het beroemde sprookje van de Gebroeders Grimm.

De boog die de twee huizen met elkaar verbindt, staat symbool voor een koppel dat hand in hand loopt. In de boog vind je een Latijnse motto: ‘De dood is de poort naar het leven’.

De huizen zijn gebouwd in de 16e en 18e eeuw. Hans, het kleinere gebouw en de minst decoratieve van de twee is voorzien van mooie reliëfs van de lokale kunstenaar Eugeniusz Get-Stankiewicz. In het andere gebouw, Grietje, vind je een smal winkeltje waar je leuke souvenirs koopt.

Adres: Świętego Mikołaja 1, 52-007 Wrocław, Polen.

20. De wijk Nadodrze in Wroclaw.

De opkomende wijk Nadodrze staat vooral bekend om zijn graffiti, galerieën, restaurants, cafés en de vele winkeltjes met moderne Poolse designproducten. De wijk is hip en trendy, vol met biologische bakkerijen en deli’s die worden afgewisseld door vegetarische cafés en hipster barretjes.

Park Staszica is ‘the placet to be’. Ga hier samen met de locals heerlijk op het gras liggen en geniet van het zonnetje en de Poolse bevolking. 

Weetje over de wijk Nadodrze: Het treinstation dat in 1868 gebouwd werd, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om joodse gevangenen naar concentratiekampen te brengen.

De gemeente van Wroclaw laat creatieve ondernemers in de wijk Nadodrze goedkoper dan elders in de stad een woning huren om zo de wijk weer nieuw leven in te blazen.

Adres: Ludwika Rydygiera 30, 50-001 Wrocław, Polen.

Wroclaw bezienswaardigheden.

Vliegtickets

Dankzij goede afspraken met airlines, kunnen wij jou altijd de beste ticket-deals bieden. Vergelijk alle airlines bij Vliegtickets.nl en boek snel en gemakkelijk online.

21. Park Szczytnicki.

Park Szczytnicki is misschien wel het mooiste park in Wroclaw met als pronkstuk de Hala Stulecia (eeuwhal), een gigantische zaal die in 1913 ter ere van de honderdjarige gedenkdag van de bevrijding van Wroclaw van Napoleon werd gebouwd. De Hala Stulecia staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

De Hala Stulecia heeft de vorm van een koepel met een omvang van 130 meter. De zaal wordt tegenwoordig gebruikt voor tentoonstellingen en evenementen.

Andere bijzondere bezienswaardigheden in het park zijn een speeltuin, een amfitheater, een Japanse Garden en een houten kerk. Aan de overkant van het park ligt de grootste dierentuin van Polen: Zoo Wroclaw.

Adres: Stefana Banacha 11, 51-692 Wrocław, Polen.

22. Wroclaw Zoo.

De meest bezochte dierentuin van Polen is ook meteen de grootste en oudste van het land. Namelijk gebouwd in 1865. Bovendien heeft de Wroclaw Zoo, met maar liefst 1.382 dieren, de op twee na meeste dierensoorten in hun Zoo ter wereld. 

Elk jaar komen er ook nieuwe exposities bij en een van de meest recente is bijvoorbeeld het Afrikarium-aquariumcomplex. Het Afrikarium-aquariumcomplex heeft vier verschillende gedeeltes – Red Sea Beach, Oost-Afrika, Mozambique Canal en Congo Jungle. Het Afikarium aquaria heeft baden voor krokodillen, roggen, bruine haaien en nijlpaarden.

Het Madagascar-paviljoen is ook zeker een bezoek waard. Het paviljoen is namelijk beplant met de inheemse flora van het eiland en met verschillende soorten lemuren die constant in de takken boven je hoofd zijn.

Tickets: Ongeveer €12,50 p.p. Familie ticket: Ongeveer €27 (inclusief parkeren, 2 volwassenen en kinderen.

Adres: Wróblewskiego 1-5, 51-618 Wrocław, Polen.

23. Kolejkow.

In het grootste gebouw van Wroclaw, de Sky Tower, ligt ook de grootste modelspoorbaan van Polen. 

In het gebouw vind je 2.850 met de hand geschilderde figuren van mensen en dieren, 224 monumenten en 188 auto’s die op de wegen naast het spoor staan. Een klein, maar bijzondere miniatuurwereld.

En wat betreft de spoorlijn, deze heeft 430 meter spoor en 60 rijtuigen die getrokken worden door 15 treinen. Kolejkowo heeft ook tal van slimme details, zoals dag- en nachteffecten en een leger aan miniatuurpersonages. Van bouwvakkers tot nonnen, skiërs, boeren en circusartiesten.

Tickets: Ongeveer € 5, 00 p.p.

Adres: plac Orląt Lwowskich 20B, 53-605 Wrocław, Polen.

24. Centennial Hall.

Centennial Hall is gebouwd in 1913 voor de 100ste verjaardag van de nederlaag van Napoleon in de Slag om Leipzig. Dit gebouw is een technisch wonder dat uit het einde van het Duitse tijdperk van Wrocław komt. 

Deze tentoonstellingshal, gebouwd tegen enorme kosten en ontworpen door stadsarchitect Max Berg, liet zien wat er met beton kan worden gebouwd en bereikt. 

De Centennial Hall heeft een maximale capaciteit van 11.000 personen, onder een koepel van 69 meter hoog en 42 meter breed. 

De hal kreeg in 2006 de status Werelderfgoed van UNESCO. Na een renovatie in 2009 opende een expositie in de hal, die feiten en cijfers uiteenzet via interactieve displays en een lichtshow projecteert op de enorme koepel.

Adres:  Wystawowa 1, 51-618 Wrocław, Polen.

25. City Museum of Wroclaw (Royal Palace).

Frederik de Grote koos dit barokke paleis als zijn residentie nadat Pruisen Silezië in de jaren 1740 had overgenomen. In de eeuwen die volgde, bracht elke Pruisische koning zo zijn eigen uitbreidingen en accenten aan. Van rococo tot neoklassiek en neorenaissance. 

Het gebouw raakte zwaar beschadigd tijdens de oorlog en na de meest recente restauratieronde werd het paleis het stadsmuseum van Wrocław. 

In het museum vind je informatie over de gecompliceerde 1000-jarige geschiedenis van de stad en een schat aan artefacten. Natuurlijk kun je ook nog het sublieme interieur van het paleis bekijken. 

Opvallend is de Beyersdorf-kamer, die bekleed is met Nederlandse 17e-eeuwse tegels.

Tickets: Gratis!

Adres: Kazimierza Wielkiego 35, 50-077 Wrocław, Polen.

wroclaw-bezienswaardigheden-kathedraal-eiland

Leuke tips voor Wroclaw.

 • Overal in de stad zie je het woord Lody staan. Polen zijn er dol op, heerlijk zelfgemaakt, vers ijs met keuze uit tientallen smaken. Bestel je een Lody Duzy, dan krijg je een grote ijsco voor nog geen €1,60.
 • Bij restaurant Pierogarnia Stary Młyn in Wroclaw, op het oude marktplein, bestel je heerlijke Pierogi. Een Poolse lekkernij. Smullen maar.
 • Naast het National Museum (Muzeum Narodowe we Wrocławiu) huur je bij Zatoka Gondoli goedkoop een kano. Vaar op deze bijzondere manier over de rivier de Oder.
 • Winkelen in Wroclaw doe je bij het Wroclaw Fashion Center. Een prachtige Outlet Mall met alle bekende merken en een heuse Foodcourt.
 • Appartement huren in Wroclaw? Huur een appartement in de Księcia Witolda straat. Inclusief parkeergelegenheid en maar 5 minuten wandelen naar de oude binnenstad.
 • De beste reistijd voor Wroclaw is eind mei/begin juni. Je hebt dan goede kans op lekker weer, de studenten zijn er allemaal nog dus alles in de stad is open en het uitgaansleven is levendig.

Wroclaw bezienswaardigheden.

Dit waren ze! 25 betoverende Wroclaw bezienswaardigheden op een rij. De stad Wroclaw doet tegenwoordig niet meer onder voor zijn grote broer Krakau, want de bezienswaardigheden in deze stad zijn namelijk niet aan te slepen.

Het prachtige oude marktplein Rynek, het Observation Deck in de Sky Tower, bootje varen over de Oder, wandelen in een van de vele parken, winkelen in strakke winkelcentra’s, een stadswandeling maken of heerlijk Pools eten. Kortom: Wroclaw heeft het allemaal!

Ook leuk om te lezen.

Reisartikelen

Maak je vakantie compleet met de meest handige reisartikelen. Vind hier alle populaire topmerken op het gebied van reisbenodigdheden. Vandaag besteld? Morgen in huis.

Anonymous Pedestrian Wroclaw

The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen

Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw

The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

2 reacties op “25x (superleuke) bezienswaardigheden in Wroclaw.”

 1. Pingback: Feestdagen Polen, inclusief schoolvakanties. - Betoverend Wroclaw

 2. Pingback: The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.