Meteen naar de inhoud

Uitgaan in Wroclaw: Dat doe je hier!

Uitgaan in Wroclaw gaat iets anders dan in Nederland of België. Waar bars en discotheken in Nederland en België op bepaalde uren sluiten, sluiten de bars en cafés in Wroclaw vaak pas wanneer de laatste klant vertrokken is. De bars in Wroclaw hebben wel een sluitingstijd, maar ze stellen zich hierin zeer flexibel op.

Uitgaan in Wroclaw doe je voornamelijk bij het oude marktplein Rynek. Het merendeel van de bars en cafés in Wroclaw zijn geconcentreerd rond het marktplein in de oude stad, maar voor meer drinkplezier, kun je ook terecht in de straat ul. Bogusławskiego, waar het treinstation zich bevindt.

Ten westen van het marktplein, vind je de clubs van Wroclaw, namelijk op ul. Św. Mikołaja en voor hippe cafés en bars kun je terecht op ul. Włodkowica. Het ‘wilde’ uitgaansleven is te vinden in de uitgaansstraat Pasaż Niepolda. Uitgaan in Wroclaw is geen enkel probleem. Je moet alleen even weten waar je moet zijn.

De legendarische uitgaansstraat Pasaz Niepola in Wroclaw.

De bars en cafés rond de Grote Markt Rynek zijn voornamelijk op toeristen gericht, gezellig, maar wil je eens iets anders, dan is de uitgaansstraat Pasaz Niepola in Wroclaw een uitkomst. Deze straat heeft namelijk tientallen bars en nachtclubs die je kunt bezoeken.

Deze ruige binnenplaats (‘doorgaande straat’) ligt op vijf minuten van het oude marktplein en is een van Wrocław’s populairste en legendarische uitgaansgelegenheden. Met meer dan een dozijn aan bars en clubs op een ruimte van minder dan 50 meter, kun je hier met je drankje van deur tot deur lopen. 

Hoewel de cafés en bars hier vaak veranderen, zijn sommige bars, zoals bijvoorbeeld Niebo en Insomnia Club Wroclaw, al jaren het hoogtepunt voor drinkplezier. De historische straat is de afgelopen jaren ook flink gerenoveerd en volledig mainstream geworden, inclusief spandoeken die toeristen en locals van harte verwelkomen.

Er wordt tegenwoordig ook een poging gedaan om wat orde te bewaren in de straat en hard op te treden tegen overmatig alcohol gebruik. Daarom zijn aan beide uiteinden van de straat poorten geïnstalleerd. Bewakers vertellen je bij de poort dat je die wodkafles beter kunt achterlaten en veilig naar je slaapadres moet gaan.

Wil je uitgaan in Wroclaw, maar liever rustig een drankje op het terras nuttigen, dan wil je zo ver mogelijk vandaan blijven van dit hedonistische toevluchtsoord dat wemelt van de studenten. Pasaż Niepolda viert namelijk de hele nacht feest, bruist van energie en lawaai tot in de vroege ochtend. Het is een spektakel waar je eigenlijk een keer getuige van moet zijn geweest, hoewel het misschien niet naar ieders smaak is.

De leukste bars en clubs van Wroclaw.

Het is moeilijk om een keuze te maken uit al die bars, discotheken en cafés die Wroclaw rijk is. Waar kun je in Wroclaw nu het beste uitgaan? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar hier een aantal favoriete bars van Betoverend Wroclaw op een rij:

1. Bułka z Masłem.

Deze fantastische locatie slaagt erin om tegelijkertijd een informeel restaurant, een trendy café en een ontmoetingsplaats na sluitingstijd te zijn, waardoor het voor ons moeilijk is om Bułka z Masłem te categoriseren, maar deze plek is gewoon een genot om langs te gaan. 

Adres: Pawła Włodkowica 8A, 50-072 Wrocław, Polen.

2. Art Cafe Kalambur.

Overdag een kunstzinnig, bohemien hoofdkwartier, maar deze ruimte verandert in het weekend in een van de slordigste, meest losgeslagen studentenclubs in Wrocław, waar het feest doorgaat tot in het ochtendgloren. Terwijl dronken feestvierders tegen de DJ-booth botsen, kronkelt de rest van de massa, zoals bijvoorbeeld studenten en hipsters zich al dansent tot aan de voordeur. Een bijzonder leuke plek om uit te gaan in Wroclaw.

Adres: Kuźnicza 29A, 50-145 Wrocław, Polen.

3. Hard Rock Cafe.

Het Hard Rock Café behoeft eigenlijk geen uitleg. Deze legendarische rock ‘n’ roll-keten serveert BBQ-maaltijden en heerlijke drankjes op het oude marktplein Rynek. In het café, verspreid over twee verdiepingen, vind je de schoenen van Elton John, het korset van Beyonce, de leren cape van Lady Gaga, de microfoon van Elvis en het tv-toestel van John Lennon. Op het menu staan hamburgers, steaks, friet, kip en verrukkelijke alcoholische dranken.

Adres: Rynek 25, 50-101 Wrocław, Polen.

4. Forma Płynna Beach Bar.

Ondanks dat Forma Płynna Beach Bar meer gras heeft dan zand, is het nog steeds de moeite waard om het te bezoeken. Chill in een hangmat met een tropisch drankje in je hand en luister naar swingende muziek. Deze zomeroase, verspreid langs de rivier de Oder ten zuiden van de Grunwaldzki-brug in de buurt van Hydropolis, beschikt ook over ligstoelen, foodtrucks, kerstverlichting, trampolines en springkastelen voor kinderen.

Een kleine waarschuwing is dat de toiletten hier zeer eenvoudig zijn, hoewel dat natuurlijk geen verrassing is, gezien de zomerse buiten locatie.

Adres: wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego 20, 50-370 Wrocław, Polen.

5. Pod Papugami Coctail Bar.

Deze drankgelegenheid in Oud-Hollywood-stijl ligt direct aan het oude marktplein Rynek en staat vol met filmspoelen, projectoren, vintage filmmemorabilia en netjes geklede lokale bewoners die nippen aan originele, maandelijks wisselende cocktails. Jazz & blues tunes doordringen de elegante ruimte tijdens live concerten, en professionele DJ’s maken regelmatig hun opwachting. Hier wil je zeker een keer uitgaan in Wroclaw!

Adres: Sukiennice 9a, 50-107 Wrocław, Polen.

Nieuwste Wroclaw artikelen.

Anonymous Pedestrian Wroclaw
The Anonymous Pedestrian in Wroclaw: een bijzonder kunstwerk.

Ga je op stedentrip naar Wroclaw dan is de kans zeer groot dat je het kunstwerk ‘The Anonymous…

Pasen in Polen
Zo vieren ze Pasen in Polen.

Als ‘zwaar’ katholiek land zijn de Poolse paas-tradities (Wielkanoc) in Polen zeer belan…

The Penitent Bridge Wroclaw
The Penitent Bridge Wroclaw: een spannende legende.

The Penitent Bridge is misschien niet een van de bekendste bezienswaardigheden in Wroclaw, maar daar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wroclaw uitgaan